OVER RENSKE

Korte versie:

Nieuwsgierig en onderzoekend. Open & eerlijk. Wil altijd de andere kant van het verhaal horen. Zingen. Blues! Sterk in communicatie. Minder sterk in het huishouden. Zonder wrijving, geen glans. Scherpzinnig, behalve als je me vraagt waar ik mijn sleutels heb gelaten. Groot enthousiasme voor systemisch werk.  

 

Lange versie:

Op mijn twintigste kreeg ik geheel onverwachts de leiding over een bedrijf. Beide eigenaren waren plotseling weggevallen. Die eigenaren waren mijn ouders en dus kwam ik, als oudste dochter, opeens aan het roer te staan van ons familiebedrijf.

De impact was enorm. Op mijzelf, op onze klanten, maar óók op de ruim 20 werknemers. Er stond ineens iemand van een andere generatie aan het stuur.

Ik leerde de afgelopen jaren hoe lastig het is om een groep medewerkers een nieuwe visie van het bedrijf eigen te laten maken.

Ik ben gaan bestuderen hoe dat komt en ik kwam erachter dat er meerdere manieren bestaan van bedrijfsvoering en leidinggeven. Ik ontdekte dat hoe ouder de werkwijze is, hoe lastiger het is om werknemers nog mee te krijgen.

Heel veel bedrijven werken op een verouderde manier. Bij die bedrijven zie je dat de betrokkenheid van werknemers verdwijnt. Vooral de jonge generatie is daar heel gevoelig voor. Zij haken af en vertrekken.

En dat is doodzonde. Het bedrijf verliest namelijk jong talent en gezonde aanwas van nieuwe ideeën en inzichten.

Met mijn bedrijf Generatiewijsheid leer ik organisaties nieuwe vormen van bedrijfsvoering die aansluiten bij alle generaties. Ik laat jullie zien hoe je dit effectief kunt inzetten om de jonge generatie medewerkers bij jouw bedrijf te betrekken.

Daarmee behouden jullie jong talent en zorgen zij ervoor dat de organisatie blijft voorzien in de behoeftes van deze tijd.

 

Ik voer mijn werkzaamheden uit volgens de ethische gedragsregels van de LVSC, de beroepsvereniging voor supervisor, coach en organisatiebegeleider.