Keuzes maken in tijden van angst

We staan aan het begin van een wekenlange heftige periode. Een tijd die angst, en soms paniek, oproept bij werknemers, klanten en gezinsleden. In de verantwoordelijkheid die je hebt als ondernemer, zul je veel keuzes moeten maken.

Blijven we open? Wie kunnen er werken? Waar kunnen we van meerwaarde zijn? Hoe zorg ik ervoor dat ik deze periode als ondernemer, leider en als mens doorkom? 

Het Financieel Dagblad schreef een artikel waarin staat hoe veel leiders reageerden tijdens de crisis van 2008. En welk gedrag als leider effectief was. Delegeren en vertrouwen hebben is het devies. Je leest het artikel hier

Ik moedig leiderschap aan waarbij de ondernemer vertrouwen heeft in de mogelijkheden van werknemers. Luister naar hun (vaak innovatieve) ideeën, die kun je vooral bij de jongere generatie werknemers vinden. Zij zijn bij uitstek opgegroeid in een wereld waarin het wenselijk is om wendbaar te zijn, veel informatie te verwerken & te filteren en kansen te zien. Laat ze dus meedenken, luister naar de ideeën. En neem hun kennis mee in het maken van keuzes. 

Ben je ervan bewust dat de manier waarop jij nú handelt, het beeld bepaalt dat anderen achteraf van jou hebben als leider. Heb je vertrouwen in je werknemers, maar vind je het lastig om dit vast te houden in deze rumoerige tijd? Ik help je graag. 

Wat voor leider wil jij zijn de komende weken? 

Bepaal hoe jij herinnerd wil worden:

Of maak een afspraak:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.