Coronadrukte: de meerwaarde van millennials

Gepubliceerd op 28 maart 2020 om 13:21

Maak juist nu gebruik van de millennials en generatie Z in je bedrijf!

De werknemers tussen 18 en 35 jaar oud hebben door de tijd waarin zij geboren zijn en de manier waarop zij door hun ouders groot zijn gebracht een aantal vaardigheden waar andere generaties gebruik van kunnen maken. Zet je die vaardigheden als ondernemers bewust in binnen je bedrijf, dan sta je veel sterker en bouw je bovendien een commitment op met de jonge werknemers.

Maar welke vaardigheden hebben deze generaties dan? Dat leg ik je hieronder uit:

Simon Sinek vertelt eind 2019 tijdens het seminar Purpose Driven Leadership van Denkproducties wat hij de meerwaarde vindt van millennials (generatie Y) en generatie Z. Hij ziet bij de jongste groep vooral daadkracht, ze komen in actie. 

 

Millennials zijn opgegroeid in een bijzondere tijd. Opeens was er in de jaren 90 door de komst van internet informatie beschikbaar voor iedereen. Deze groep werknemers kreeg van jongs af aan veel meer informatie over zich heen dan de generaties daarvoor. En ze kunnen daardoor als geen ander grote hoeveelheden informatie bekijken en filteren. Een vaardigheid die erg handig is op dit moment. Want nu komt er veel en steeds wisselende informatie op ons af. Filter daar maar eens de belangrijkste zaken voor jouw bedrijf en klanten uit.

Daarbij waren millennials jong toen de crisis in 2008 uitbrak, net op het moment dat een deel van hen de arbeidsmarkt betrad. Ze hebben geleerd om wendbaar te zijn en kansen te zien.

Dat, in combinatie met de snelle geest en het jeugdige enthousiasme van jonge werknemers, zorgt voor innovatieve ideeën. En laat die wendbaarheid en het zien van kansen nu van (levens)belang zijn voor jouw bedrijf.

 

In het kort kun je concluderen dat jonge werknemers:

  • Enthousiast en actiegericht zijn.
  • Snel grote hoeveelheden informatie kunnen filteren.
  • Wendbaar zijn en kansen zien.
  • Innovatieve ideeën hebben.

Maak jij bewust gebruik van de vaardigheden van jonge werknemers? En welke voordelen heb je gemerkt? Laat het me weten in de opmerkingen👇

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.