DE REIS VAN DE LEIDER

Heb je volle dagen? Ben je het moe om werknemers telkens opnieuw te leren werken volgens jouw visie? Van de hoeveelheid vragen en besluiten die dagelijks naar je toe worden geworpen? Mis je het overzicht? Raakt werk en privé uit balans?

Je bent niet de enige. Het zijn signalen dat er iets niet meer klopt en er wat moet gebeuren. Dat weet jij zelf ook wel. Mogelijk weet je ook al wát je moet doen om het te veranderen. Maar ja, dat vervolgens ook dóen is een stuk lastiger.

Dat komt wel wanneer het wat rustiger is, over een paar weken misschien.

 

Ik nodig je uit om kort iets te doen. Nu, terwijl je dit leest.

Voel eens hoe je erbij zit.

Waar voel je je adem? In je buik of borst?

Is hij snel of langzaam?

Oppervlakkig of diep?

Adem eens 4 tellen in en 4 tellen uit.

Nee, niet stiekem doorlezen zonder iets te doen. Inademen. Uitademen. 4 tellen in. 4 tellen uit.

Zo ja. Lastig he?

En waarschijnlijk weet je het belang van deze oefening al wel.

 

Mensen vragen mij wat de jonge generatie nou eigenlijk wil. En hoe je ze meekrijgt bij verandering. Hoe je ze aanstuurt.

Het antwoord is even simpel als ingewikkeld.

De jonge generatie wil een authentieke leider. Een leider die zichzelf kent en de ander helpt om zich ook te ontwikkelen. 

Dat vraagt van jou om een andere manier van leiderschap dan die je zelf hebt gehad van je ouders en je bazen toen je nog in loondienst was.

Dat leiderschap paste toen, in die tijd prima. Maar nu niet meer.

We leven in een andere tijd. In een maatschappij die vele malen sneller gaat en ingewikkelder in elkaar zit dan een aantal decennia geleden.

En dus is er ook een hele andere manier van aansturen nodig. Maar hoe doe je dat dan?

Daarvoor is het traject ‘de reis van de leider’.

In dit traject leer je meer over jezelf, als mens en als leider.

Vragen waarmee ondernemers komen:

  • Hoe zorg ik ervoor dat ik werk en privé meer in balans krijg?
  • Hoe zorg ik ervoor dat ik vaker ‘nee’ zeg?
  • Hoe motiveer ik werknemers tot meer zelfstandigheid?
  • Hoe verbind ik de jonge generatie werknemers aan mijn bedrijf?
  • Hoe regel ik mijn bedrijf zo in, dat we op kunnen schalen?
  • Hoe leid ik dit bedrijf naar een zelfsturende organisatie?

Tijdens het traject ‘de reis van de leider’ support ik je. Je leert meer over de interactie tussen jou en je (jonge) werknemers.  En over de invloed die jij hebt en kunt aanwenden in het besturen van je bedrijf.

Dat gaat je rust opleveren. Als ondernemer, als leider, als mens.

Hoe ziet dat traject eruit?

In 6 gesprekken leer je hoe je jouw gedrag veranderd krijgt en daarmee werknemers ook tot ander gedrag uitnodigt. Om meer zelfstandig te werken bijvoorbeeld. De gesprekken vinden plaats in Eindhoven of Helmond op een locatie met voldoende privacy. Indien je hiervoor (te) ver moet reizen, is het mogelijk om het traject middels beeldbellen te doorlopen. Een gesprek duurt gemiddeld 1,5 uur. Tussen de gesprekken door ga je aan de slag om meer (be)grip te krijgen. Voor jezelf en je bedrijf.

Optioneel: follow-up

Aan het eind van het traject heb je inzicht in wat jij moet doen om een authentieke leider te zijn en hoe je je eigen doelen bereikt. Wil je ervoor zorgen dat je op het rechte pad blijft? Dat kan met een follow-up gesprek. Zo waarborg je dat je alert blijft op het vasthouden van de waardevolle inzichten en de daarbij horende acties.

Wat zijn de kosten?

Voor het traject ‘de beste leider’ betaal je €1995,- excl. BTW en inclusief: gespreksruimte, reiskosten voorbereiding- en uitwerkingstijd en mogelijkheid om tussendoor te bellen/mailen om te sparren.

Wil je ook een follow-up, dan zijn de totale kosten €2105,- excl. BTW.

Ben je er nog? Mooi.

Want de prijs die je betaalt wanneer je geen stappen onderneemt is waarschijnlijk hoger. Het kost je je gezondheid, je relatie en/of je bedrijf.

Lekker direct hè. Weet je alvast waar je aan toe bent als we starten.

Maar zonder dollen. Ik weet dat dit geen makkelijk besluit is. Dit traject ga je niet in voor je lol, zeg maar. Je weet dat het moet en dat het je veel oplevert.

Jouw bedrijf kan zich zo ver ontwikkelen als de ontwikkelingsfase waarin jijzelf als leider je bevindt. Wil je het anders in je bedrijf? Start dan bij jezelf. Dat is de meest effectieve, duurzame en goedkope weg.

 

Nick Couwenberg      Eigenaar Facet

"Door de combinatie van het runnen van een bedrijf met andere zaken in het leven liep ik vast. Toen ontdekte ik Renske en tijdens ons eerste telefoongesprek merkte ik dat zij direct begreep wat mijn behoefte was. 

In onze gesprekken gaf Renske geen oordeel, wel veel steun en veiligheid. Door het stellen van de juiste vragen zag ik zelf in hoe ik in moeilijke situaties was terechtgekomen en wat ik anders zou kunnen doen. 

In dit traject heb ik mezelf beter leren kennen. Ik beschik over meer vaardigheden dan ik voor mogelijk hield. Ik had ze nog niet ontdekt of ik gebruikte ze verkeerd. 

Als beginnend ondernemer met personeel heb ik veel geleerd bij Renske. Het lukt me nu beter om moeilijke situaties het hoofd te bieden. Iedereen kan zo'n traject gebruiken om gemakkelijker door het leven te gaan."

En nu?

Zoals ik het zie heb je 2 opties.

Optie 1:

Je denkt er nog even over na, wacht een rustiger moment af of je kiest een andere rationele gedachte om nu niets te doen.

Optie 2:

Je voelt hoe je er nu bij zit. Je lijf geeft je het antwoord. Ben je rustiger? Of juist enthousiast? Is er een verlangen aangewakkerd? Weet je dat je hier op je plek bent (ook al werkt het op je zenuwen)?

Neem contact met me op om te bespreken waar jij nu last van hebt en hoe je dat kunt oplossen.

 

Meer weten? Mail me.

 

Ik behandel je gegevens zoals beschreven in mijn privacyverklaring. Geen zorgen dus, je zult GEEN nieuwsbrief van mij ontvangen.